Unge oplærer unge

Gennem samarbejde med Frivilligcenter Greve blev eleverne Brandon og Anders introduceret til muligheden for at blive frivillige gennem deres undervisning på FGU i efteråret 2021. Med god opbakning fra underviseren Michael greb de muligheden, og IT-linjens unge på FGU Greve/Solrød er nu frivillige i Ældre Sagens IT-café gennem gruppefrivillighed.

For Brandon og Anders har det frivillige engagement været en rigtig god mulighed, og det har stor betydning for dem, at det er sammen med andre fra klassen. Brandon fortæller om den frivillige indsats: “Det udfolder mine sociale kompetencer. Det er et sted, hvor jeg føler mig tryg, men det er rart at have en kammerat ved siden af sig”.

Samarbejdet har nu kørt i over et år, og Brandon og Anders har været med fra start. Nu er de begyndt at lære nye elever fra klassen op som frivillige i IT-caféen. De to elever, der er afsted hver tirsdag, har nu en tredje elev med, som de forklarer, hvad opgaven er og som introduceres til de andre frivillige i Ældre Sagen. På den måde kan den frivillige gruppe vokse og blive ved med at køre med nye frivillige, der langsomt og i trygge omgivelser introduceres til opgaven og foreningen.

Vil du også være frivillig?

Udfyld en frivilligprofil – og bliv en del af fællesskabet.