Michael, frivillig fodboldtræner hos Fremad Valby

Michael er frivillig i Fremad Valby. Han startede på de yngre hold, men er nu assistenttræner på seniorholdet.

Hvad laver du som frivillig?
Min rolle er at gøre de unge i godt humør og sørge for, at de har en god træning. Og selvølgelig også lære dem så meget som muligt og give dem så meget, nu er de jo voksne, så give dem noget hår på brystet og udvikle sig så meget som muligt – både personligt, men også som fodboldspillere. Sørge for at de har det sjovt og godt, når de er til træning, det er min rolle her på holdet.

Hvorfor er du frivillig?
Ja, hvorfor er jeg frivillig. Det er et godt spørgsmål. Det er jeg simpelthen bare fordi, at jeg gerne vil lære fra mig. Jeg har selv spillet fodbold i 25 år eller sådan noget lignende og så kunne jeg ikke mere på et nogenlunde niveau. Så tænkte jeg, at så var der muligheden for at give det videre. Det startede på fodboldskole med de helt små børn på 14 år og så sagde Fremad Valby, at de gerne ville bruge mig som træner. Det sagde jeg ja til, for så kunne jeg give det videre, jeg selv har lært, og så igen bare komme ud at røre sig, og så gøre det på en god måde. Så det er derfor, jeg er frivillig. Det er bare at give erfaringer videre til dem, der har brug for det, og være der for dem.

Hvad har det betydet for dig at være frivillig?
Det har ikke betydet andet end at jeg har stadig noget at gå op i. At holde fast i sine hobbyer, at komme og have nogle gode timer med nogle sjove mennesker, og igen at lære en masse. Det er dét, det betyder for mig. Egentlig bare for at holde fast i noget passion, jeg ikke har selv mere, men kan give videre.

Vil du anbefale andre at blive frivillig?
Ja, det vil jeg. Hvis de finder noget, hvor det er deres passion, og hvor de tænker, at her kan de give fra sig og lære en masse unge mennesker og andre noget. Så synes jeg, at de skal gøre det. Der er en masse glæde i det hvert fald. Det kan jeg jo mærke her, at dét humør spillerne/drengene har, det giver også mig noget ved at være frivillig. Det kan jeg godt anbefale hvert fald.

Vil du også være frivillig?

Udfyld en frivilligprofil – og bliv en del af fællesskabet.