100 unge frivillige i fem foreninger

På Rysensteen Gymnasium har 100 unge været del af gymnasiets frivilliggruppe, som hver eneste uge er frivillige i forskellige foreninger.

Hver mandag er to unge frivillige i Vesterbro Maduddeling, hvor de deler butikkers overskudsmad ud til mennesker, der mangler lidt ekstra til hverdagen. Om tirsdagen og torsdagen går to unge efter skoletid ned på det lokale plejecenter og cykler en tur rundt i lokalområdet på rickshawcykler med en ældre beboer. Hver onsdag tager to frivillige ned i Dansk Flygningehjælps lektiecafe og hjælper børn med lektier.

Hvert halve år rekrutterer de unge nye elever til frivilliggruppen, som klædes på til at varetage friivlligopgaverne. Det betyder, at når nogle frivillige stopper på skolen, kommer der nye frivillige til for at fortsætte gruppens rolle i foreningerne og foreningen ved altså at de kan regne med frivillige langt ud i fremtiden.

Rysensteen Gymnasium startede arbejdet med gruppefrivillighed i 2017 i samarbejde med det lokale plejecenter. De seneste år har Frivilligcenter Vesterbro/Kgs. Enghave/Valby løbende fundet nye samarbejdsforeninger til gymnasiet, så endnu flere unge kan blive frivillige. Gymnasiet har samarbejdet med fem foreninger, som har haft stor glæde af de unges frivillige engagement.

Vil du også være frivillig?

Udfyld en frivilligprofil – og bliv en del af fællesskabet.