GRUPPEFRIVILLIGHED - EN VÆRKTØJSKASSE

En gruppe unge danner en frivilliggruppe på deres skole, som i fællesskab forpligter sig på at være frivillige i en eller flere foreninger. På faste dage og tidspunkter sender frivilliggruppen et par frivillige ned i en forening, de har et samarbejde med. Her udfører de frivillige en fast frivilligopgave, som de kender godt og alle er lært op i. De frivillige lægger selv vagtplanter og koordinerer, hvem der er frivillige hvornår. De kan selv bestemme, hvor ofte de vil være frivillige, så længe der er nogle fra gruppen, der dækker vagten. Der bliver løbende rekrutteret nye frivillige til gruppen, så den er levedygtig, selv når nogle frivillige stopper på skolen og nye kommer til.

Gruppefrivillighed som organiseringsform giver unge fleksibilitet og foreningen en stabil og kontinuerlig frivillig indsats! 

Skærmbillede 2021-01-25 kl. 10.42.32.png
Button

HVORDAN?

Hvis du vil arbejde med gruppefrivillighed kan du her få inspiration til, hvordan du starter samarbejde op mellem frivilligcenter, forening og skole, hvordan du danner frivilliggrupper på uddannelserne og hvordan du sikrer en bæredygtig organisering, der rækker ud i fremtiden. 

Klik dig ind på de forskellige elementer og lad dig inspirere. Du vil finde vejledninger, redskaber, øvelsesbeskrivelser og inspirationsfilm.